Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata a Magyar Ingatlan Szövetséggel közösen idén huszadik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot. A szervezők célja, hogy az idei jubileumi pályázaton az eddiginél is színvonalasabb és népesebb mezőnynek köszönhetően a díjátadó gála az ingatlanfejlesztés igazi ünnepévé válhasson.

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata a Magyar Ingatlan Szövetséggel közösen idén huszadik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot. A szervezők célja, hogy az idei jubileumi pályázaton az eddiginél is színvonalasabb és népesebb mezőnynek köszönhetően a díjátadó gála az ingatlanfejlesztés igazi ünnepévé válhasson.

A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai szakmai- és laikus közönségnek, valamint a kiemelkedő alkotások díjazása. A magyar pályázat ezen túlmenően azt a célt is szolgálja, hogy a pályázattal előkészítse és elősegítse azt, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI nemzetközi nívódíj pályázatán.

Az elmúlt 19 alkalommal a hazai pályázaton közel 400 alkotás mutatkozott be, és a legjobbak nagy sikerrel vettek részt a hazai eseményt követő FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi pályázaton, ahol 22 első és 17 második díjat nyertek.

Mellékelten megküldjük a pályázat kiírását és a pályázat történetét is bemutató XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatról készült könyvet elektronikus formában.

 

A pályázat  támogatói:

FIABCI

Magyar Ingatlanszövetség

Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége

Lakásvásár Média Csoport

Magyar Építész Kamara

Budapesti Építész Kamara

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Magyar Urbanisztikai Társaság

Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége

Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

Kiemelt online média partner:  Immoweb Kft.

 

Idén is a hagyományoknak megfelelően a hazai verseny lezárása után a FIABCI Magyar Tagozata segítséget nyújt a pályázóknak abban, hogy minél sikeresebben vegyenek részt a FIABCI World Prix d’Exellence elnevezésű nemzetközi pályázatán, melynek eredményhirdetése 2019. májusában a 70. FIABCI Kongresszus keretében megrendezésre kerülő gálaesten lesz. A győzteseket a Wall Street Journal, a nemzetközi pályázat médiatámogatója egy egész oldalas ismertető keretében mutatja be.

Az első pályázat óta mindig nagy segítséget kaptunk a Magyar Építész Kamarától és a Területi Kamaráktól a pályázat feltételeinek megfelelő kiváló ingatlanfejlesztések azonosításában, és a tervezőkkel a kapcsolat kialakításában.

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatra nevezhetik a projekteket mindazok, akik aktívan részt vettek annak létrehozásában (beruházók, kivitelezők, tervezők, üzemeltetők együtt, vagy önállóan).

Az építészektől azt kérjük, hogy támogassák az általuk tervezett épületek részvételét a pályázaton, segítsék elő a beruházókkal és kivitelezőkkel a kapcsolat felvételt és a pozitív döntést a részvételről.

A hazai pályázaton a nemzetközi verseny feltételeinek megfelelően minden olyan épület, épületegyüttes, közterületi és infrastruktúra fejlesztés részt vehet, amelynek az átadása, vagy használatbavételi engedélye 2013. december 31. után és 2017. december 31-e előtt volt. Több ütemben megépülő fejlesztések esetében a 2017. december 31-i dátum az első ütemre vonatkozik függetlenül attól, hogy a további ütemek építése még nem fejeződött be.

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az építészeti értékek mellett a projekt megvalósításának műszaki megoldása, a kivitelezés minősége, a beruházás gazdaságossága és eredményessége, a környezettudatosság, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a környezetében lakók életkörülményeinek javításához.

A pályázat szervezői mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a javasolt fejlesztések beruházói a megfelelő információk birtokába kerüljenek, és pozitívan döntsenek a részvételről.

Amennyiben bármilyen kérdés merül fel, kérem hívjon a 06 /30-730 1111 telefonszámon, vagy keressen e-mailben a gonczil@t-online.hu címen.

 

Üdvözlettel:

 Gönczi László

Elnök

FIABCI Hungary, Vice President of Prix d'Excellence Committee

 gonczil@t-online.hu

+36 /30-730 1111

Kapcsolódó dokumentumok:
1. dokumentum
2. dokumentum
3. dokumentum

Vissza a hírekhez

2018.05.29
  • Építészfórum
  • Építési jog
  • E-napló
  • ÉTDR
  • Artifex Kiadó Kft.
  • Nemzeti Jogszabálytár
  • Építési megoldások

Partnereink

  • Kingspan