Hírek, aktualitások

Álláshirdetés - TITKÁRT keresünk

• 2023.04.20.

Tisztelt Kollégák!

Ezúton tájékoztatlak benneteket, hogy Szabó Viktória, kamaránk titkára júliustól elhagyja kamaránkat. Ebből következően új Titkárt keresünk.

Kérünk benneteket, ha ismeretségi körötökben tudtok olyan megbízható személyről, akit érdekelhet ez a 8 (vagy 6, esetleg 4) órás munkaviszony, és megfelel a kamarai törvényben meghatározott kritériumoknak, akkor hívjátok fel rá a figyelmét, és mondjátok, hogy küldje el e-mailben az önéletrajzát a kamarába  a bkmek@bkmek.hu  és a katkics@fibermail.hu címre! Természetesen a lehetőség előttetek is nyitott, ha az alábbi kritériumoknak megfeleltek:

A munkakör betöltéséhez szükséges feltételek:

a) állam- és jogtudományi egyetemi, illetve államigazgatási főiskolai végzettség, vagy

b) a kamara szakterületébe tartozó felsőfokú szakirányú végzettség

és legalább 5 év közigazgatási gyakorlat,

A munkakör betöltésével járó előnyök:

 • Rugalmas munkaidő (8, vagy 6, vagy 4 órás munkaviszony)
 • Versenyképes jövedelem, megegyezés szerint
 • Augusztusban teljes hónap fizetett szabadság.
 • Városközponti munkahely, felújított irodában.
 • Részben home office lehetőség.
 • Sikeresen végzett munka esetén külön jutalom.

 

Segítségeteket megköszönve

Katkics Tamás

a Bács-Kiskun Megyei

Építész Kamara Elnöke

 


Ügyfélfogadás

• 2023.05.30.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatom Önöket, hogy szabadság miatt 2023. május 30-tól június 1-ig nem lesz ügyfélfogadás. E-mail üzeneteiket ezen időszak alatt is várjuk a bkmek@bkmek.hu címre.

Szabó Viktória - titkár


Operaház és Táncszínház

• 2023.05.25.

Szakmai kirándulást szerveztünk a kamara tagjai részére, melynek keretében 2023. május 8-án megtekintettük Budapesten a Magyar Nemzeti Operaház épületét és a Nemzeti Táncszínházat, a Széna tér és a Széll Kálmán tér környékén megvalósult fejlesztéseket.

Az Operaházat az épület felújításának vezető tervezője, Zoboki Gábor Kossuth- és Ybl-díjas, Pro Architectura díjas, Prima Primissima díjas építész mutatta be.

Operaház és Táncszínház

TAGGYŰLÉS 2023

• 2023.05.25.

Kedves Kollégák!

A Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara 2023. május 26-án 14 órától Kecskeméten, a Cifrapalotában tartja évi rendes tagggyűlését, ahova minden kedves tagunkat szeretettel várunk. Az előterjesztést az Alapszabályban foglalt határidőben a tagok számára megküldtük.

Azok részére, akik előzetesen jelezték a részvételi szándékukat, az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatása jóvoltából az Építőipari költségbecslési segédlet idei kiadványát adjuk a taggyűlésen.

A napirend után Bihari Ádám tagunk tart előadást a vályogépítés témakörében, illetve a széchenyivárosi Református Templom és Gyülekezeti Otthon tervezéséről. A programot a MÉK továbbkézpésként 1 pontra akkreditálta (2023/152).

TAGGYŰLÉS 2023

Öko-logikus építészet 2023

• 2023.05.25.

2023. május 24-én egész napos konferenciát tartott az Artifex Kiadó Budapesten Fenntarthatóság a készülő új építési törvényben: A jövő gyakorlata - Öko-logikus építészet 2023 címmel. A konferencia közvetítését a jelentkezők Kecskemétről is megnézhették. Az átalakításnak köszönhetően a programot a kamarai irodában tudtuk megtartani, így díjmentes volt a lehetőség.

Öröm számunkra, hogy tagokkal telt meg a kamara. Sok hasznos információ hangzott el az előadóktól, a szünetek pedig szakmai-baráti beszélgetésekkel teltek.

Öko-logikus építészet 2023

Kecskeméti Városháza

• 2023.05.16.

2023. április 28-án tagjainkkal megtekintettük a kecskeméti Városháza felújított épületét. Többször foglalkoztunk már ezzel a projekttel, 2019-ben folyamatában néztük meg a felújítás munkálatait és 2022. októberében tartott rendezvényünkön is volt a témában egy kivetítéssel kísért fórum. Ez a műemlék akkora nagyságrendű, a felújítás olyan átfogó volt, olyan sok érdekes részlete van a szakemberek számára, amit nem lehet egy előadótermben, fél óra alatt bemutatni. Ezért született az elhatározás, hogy a helyszínen is megnézzük az épületet, amire érdeklődés is volt a tagság részéről.

Köszönetet szeretnénk mondani az előadóknak, akik ismét vállalták a felkérést: Öveges László főépítésznek, Gyenes Balázsnak a kivitelező HÉP Zrt. részéről és Galambos Gábor műszaki ellenőrnek, akik sok szakmai részletet megosztottak velünk, ezen kívül történeteket, örömöt és nehézségeket, amik a felújítás éveit jellemezték. A végeredmény gyönyörű lett. Méltán büszkék lehetünk az épületre, mely egyaránt dicséri az építési folyamat minden résztvevőjének munkáját.

A részvételért továbbképzési pontot is tudtunk adni a kamarai tagoknak.

Kecskeméti Városháza

Elnökségi ülés 2023. május 9.

• 2023.05.03.

A Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara Elnöksége 2023. május 9-én 14 órától tartja soron következő ülését a Titkárságon. Az ülés a kamara tagjai számára nyitott, de a részvételi szándék előzetes jelzését kérjük 2023. május 8. hétfőn 12 óráig a bkmek@bkmek.hu címre.

Kapcsolódó dokumentumok:
MEGHÍVÓ


Egyeztetés a Kormányhivatalban

• 2023.04.20.

Katkics Tamás elnök 2023. április 11-én személyes egyeztetést folytatott a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatalban Kovács Ernő főispán úrral, Zombor Attila főigazgató úrral és Varga Ákos főosztályvezető úrral. Az egyeztetés célja a kamara tagságától beérkezett észrevételek, panaszok megvitatása, az építésügyi hatósági eljárások gördülékenyebbé és eredményesebbé tétele volt. A résztvevők hosszasan egyeztettek a tervezők és az építtetők részéről felmerülő, elsősorban kommunikációs nehézségekről, jogértelmezési különbségekről, illetve szót ejtettek a hatóság által tapasztalt tervi, és dokumentációs hiányosságokról. Szó volt még az egyes hatósági eljárások során tapasztalt olyan szabálytalanságokról, amikor egy jogosultsággal rendelkező tervező (vélhetően) aláír egy másik tervezőnek, akinek az adott épület tervezésére nincs jogosultsága.

Jelenlévők megegyeztek abban, hogy az ilyen jellegű visszaéléseket közös erővel fogják a jövőben kiszűrni.

Felek a megbeszélést követően kifejezték, hogy a jövőben rendszeresen fognak egyeztetni, melyről megállapodást is kötnek egymással. Mindezt annak tudatában, hogy a tagságnak, a hatóságnak, a megyének  is azonos az érdeke, az eltervezett beruházások szabályos keretek közötti, mielőbbi megvalósulása.

Egymás munkáját pedig az egyeztetésekkel segíthetjük.  

 

Egyeztetés a Kormányhivatalban

Elnökségi ülés

• 2023.04.13.

2023. április 18-án 14 órától elnökségi ülést tartunk a titkárságon, melyre az érdeklődő tagokat is várjuk. A részvételi szándék előzetes jelzését kérjük ápr. 17. hétfőn 12 óráig a bkmek@bkmek.hu címre.

Szabó Viktória - titkár

Kapcsolódó dokumentumok:
Meghívó


2023 Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 • Építészfórum
 • Építési jog
 • E-napló
 • ÉTDR
 • Artifex Kiadó Kft.
 • Nemzeti Jogszabálytár
 • Építési megoldások

Kiemelt partnereink

 • Horváth Építőmester Zrt.