ÉMSZ szakmai nap ONLINE 2020.11.17.

Tisztelt Szakmagyakorlók!

Az ÉMSZ (Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége) a BME Épületszerkezettani Tanszék oktatóinak közreműködésével ONLINE továbbképzést szervez főként építészek, kivitelezők számára november 17-én. Az eredetileg Kecskemétről, a Kecskeméti Campus Oktatási Épületében tervezett továbbképzést egy stúdióból közvetítjük élőben.
Az online képzés menete a következő:

- A képzést november 17-én, kedden a stúdióból élőben közvetítjük.
- A rendezvény előtti nap 14 órakor elküldjük a bejelentkezéshez szükséges linket, a szakmai továbbképzés elérhetőségét és a tesztkérdéseket.
- A továbbképzési pontigazolás kiállításának feltétele, hogy november 17-én reggel 9.30-ig bejelentkezzen (regisztráljon) a megadott linken és hogy november 20-án 24.00 óráig a tesztet kitöltve visszaküldje. Az előadások anyaga is elérhető lesz eddig az időpontig.
- Az igazolásokat a rendezvény után 14 napon belül e-mailben küldjük ki.

A továbbképzésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
REGISZTRÁCIÓ

MÉK: 3 pont /2020/04
Időpont: 2020. november 17.
A részletes program a Bővebben gombra kattintva érhető el.

Kapcsolódó dokumentumok:


Online pontszerzési lehetőség - Per-és engedélymentes építés 2020.11.11.

A Build-Communication Kft. tájékoztatása szerint a mai napon (2020.11.11.) 17 óráig lehet ingyenesen regisztrálni a lentebb olvasható szakmai programra. Az anyag a hozzáférés megszerzése után bármikor megtekinthető.


 A több építészeti területi kamara támogatásával megvalósuló Per- és engedélymentes építés 2020 konferenciasorozat a jelenleg kialakult helyzet miatt elmaradó alkalmai helyett MINDEN KAMARAI TAG ingyenesen vehet részt a 2 kreditpontos konferenciából készült online képzésen, ha az eredetileg tervezett budapesti rendezvény időpontjában jelentkezik 2020. november 11-én 9:00-17:00 között.

 2017 óta nagy sikerrel zajló konferenciasorozatunkban arra a kérdésre kerestük választ, hogy melyek azok a szakmai hibák, amik miatt a tervezőket, kivitelezőket a legtöbbször marasztalják el? Dr. Tóth Elek tanár úr, és az immár független szigetelési szakértő, Haraszti László mutatják be ezúttal tanulságos eseteiket.
Szó lesz a vízszigetelések, magastetők, hőszigetelések legtipikusabb hibáiról, amit az építőanyag-gyártó cégek alkalmazástechnikusai egészítenek ki termékspecifikus hibákkal, ökölszabályokkal, jó megoldásokkal.
A vészhelyzeti engedélyezési szabályokat a karantén elmúlása után véglegesítették, ezt a szokatlan építési jogi helyzetet dr. Jámbor Attila ügyvéd, egyetemi oktató (Epitesijog.hu) mutatja be.

 A továbbképzési 2 pont (MÉK 2020/158) megszerzésének feltétele minden online résztvevő esetén az online ellenőrző teszt elvégzése.

 A továbbképzésről és a képzés elvégzésének feltételeiről bővebben:

https://buildrendezvenyek.hu/77-per-es-hibamentes-epites-2020

 A kedvezmény KIZÁRÓLAG a megadott időpontban él! Jelentkezni itt lehet:

https://artifexkiado.hu/termek-cikk/per-es-hibamentes-epites-2020

 


ACT!ON Climate vagy NO?ACT 2020.10.29.

Tisztelt Építész-tervező!

Szeretettel várjuk a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) éves konferenciájára október 29-én 9.00 órától a ZOOM-on! A járványhelyzetre való tekintettel nem kockáztatjuk a fizikai program esetleges elmaradását, így online platformon rendezzük meg az eseményt, félnapos időtartamban

ACT!ON Climate vagy NO?ACT.

Cselekedjünk vagy maradjunk várakozó állásponton a klímaválságot illetően? Mi a mielőbbi cselekvésre szavazunk a jelenlegi vírushelyzet és a klímaválság kezelésében is az épített környezetben.

Ezért az idei konferencia célja olyan kivezető utak, stratégiák és követendő példák megmutatása, amelyek hatékony gyakorlati lépésekre ösztönöznek.

A konferenciát az épületfejlesztőktől az építészeken és a kivitelezőkön át az épület-üzemeltetőkig és az ingatlan tanácsadókig ajánljuk minden szakembernek, akik biztosabb képet szeretnének arról, hogy…

 • Kitűnő lehetőség vagy csak kényszer az épületek zöldítése a piaci szereplők számára?
 • Mit tesznek azok a megbízók, akik tudatosan nem csak a rövid távú túlélésre, hanem egy fenntarthatóbb jövőre készülnek?
 • Mennyire lehet egyensúlyt teremteni a környezetvédelmi törekvések, a társadalmi elvárások és a gazdasági érdekek között a jelenlegi helyzetben?
 • Hogyan alakulnak a jövő épületfejlesztései a megváltozott körülmények, elvárások és feltételek tükrében?
 • Hogyan biztosíthatjuk az épületek „zöld” fejlesztését a COVID-19 után?

 


Szabad szemmel: DÉL-ALFÖLDI FÉLHOLD (Baja-Szeged-Gyula és környéke) 2020.10.02.

Tisztelt Érdeklődő!

Az Építész Továbbképző 2020. október 2-4-ig háromnapos szakmai tanulmányutat tervez Dél-Magyarország jelentős városainak megismerésére. az alábbi települések érintésével:

1. nap: Baja, Kalocsa, Hajós

2. nap: Szeged

3. nap: Orosháza, Gyula

 


PER- ÉS HIBAMENTES ÉPÍTÉS 2020 Műszaki és jogi hibák nélkül – Országos konferenciasorozat 2020.09.30.

Az Artifex Kiadó Kft. konferenciát szervez Kecskeméten, melyen tagjaink díjmentesen vehetnek részt. A létszám a távolságtartás biztosíthatósága érdekében korlátozott.
Dátum: 2020. szeptember 30.
Időpont: 9.00 – 16.30
Helyszín: BKM-i Kereskedelmi és Iparkamara székháza (6000, Kecskemét, Árpád krt. 4.)
MÉK akkreditáció folyamatban.
 
Jelentkezés:
 
A szervező tájékoztatását és a részletes programot a Bővebben gombra kattintva is olvashatják.

2020 November
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
 • Építészfórum
 • Építési jog
 • E-napló
 • ÉTDR
 • Artifex Kiadó Kft.
 • Nemzeti Jogszabálytár
 • Építési megoldások

Kiemelt partnereink

 • Kingspan