Hírek, aktualitások

Bács-Kiskun Vármegyei Prima díj 2023

• 2023.11.16.

Babinszky Tünde, okleveles építésztervező szakmérnök, Kamaránk tagja a Bács-Kiskun Vármegyei Prima Díj kategória győztese lett, Magyar építészet kategóriában. Ez egyben azt is jelenti, hogy az idei évben a Vármegyei Prima Díj közönség díjának is jelöltjévé vált. A Vármegyei Prima Díj átadására ünnepélyes Gála keretében kerül sor. A Közönség díjra szavazni 2023. november 24. 23:59 óráig van lehetőség, a www.primadij.hu weboldalon keresztül.

Szívből gratulálunk és további szakmai sikereket kívánunk!

 

 

Bács-Kiskun Vármegyei Prima díj 2023

Gyászhír

• 2023.11.09.

2023. november 4. napján tragikus hirtelenséggel elhunyt Kovács Ferenc okleveles építészmérnök, egykori önkormányzati képviselő, a KDNP kecskeméti szervezeténk elnökségi tagja, Kamaránk köztiszteletben álló tagja.

 

2023. december 16. napján 10:45 órakor a kecskeméti Köztemetőben helyezik örök nyugalomra.

 

Nyugodjon békében!

 

IN MEMORIAM

 

Kovács Ferenc

(1944-2023)

 

 

Fogynak a nagy „Öregek” a Kamarából. Most Kovács Feri hagyott itt bennünket, váratlanul. Magával víve mindazt, amit az építészetről tudott, és még meg akarta osztani Velünk.

Mindig kísérletezett. Emlékszem, kockákat rakott a fűbe különböző konfigurációba, itt találta meg az aktuális munkáinak tömegkompozícióját. Ez a tervezői szemlélet, egyediségre való törekvés munkáin is átjött. Tervezői kreativitását segítette vele született grafikai tudása, szabadkézi rajzaival igazolta tervei átgondoltságát.

Rajzi készségét a műemlékvédelemben is kamatoztatta. Részt vett a Megye, Kecskemét város műemléki hasznosítási felújítási munkáiban. Rajzaival sokszor hívta fel a figyelmet  műemlékeink egyediségére, részleteinek értékére.

Az idő igazolta a választott építészeti felfogását, és képviseletét. A szakma és a beruházók elismerték. Elhivatottságát bizonyítja, hogy építészeti oktatást is vállalt, a Gáspár András Szakipari Középiskola „Építész” osztályának. A szakállas tanár urat diákjai szerették, az éves építészeti táborok népszerűek voltak, érdeklődést felkeltő előadásai vonzották a fiatalokat.

Most, amikor Búcsúzunk Tőled, a közösen megélt történetek gyors, sorjázó egymásutániságát nehéz rendszerbe foglalni. Ezért csak azt tehetjük, hogy Tisztelettel emlékezünk a kollégára, a művelt emberre, aki sok fiatalt indított el az építészet oszlopcsarnoka felé, hogy tovább építsék azt.

Fentről, magasról megnyugvással nézd munkád eredményét. Adjon lelki nyugalmat a Mindenható közelsége, nem hiába dolgoztál!

 

Isten legyen Veled!

 

2023. november 9.

                                                                                                                                                                                                 Bács-Kiskun Vármegyei Építész Kamara Tagsága

Gyászhír

Kapcsolódó dokumentumok:
1. dokumentum


Nemzeti Hauszmann program - Csikós-udvar helyreállítása

• 2023.11.02.

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a Kiskunhalasi Városvédő és Városszépítő egyesület programját, melynek fő témája a Csikós-udvar rekonstrukciója.


Gyászhír

• 2023.10.26.

In memoriam

dr. Mayer Antalné Bozsó Irén

(1942-2023)


Tájékoztatás ügyviteli szünetről

• 2023.08.18.

Tájékoztatom Önöket, hogy a Bács-Kiskun Vármegyei Építész Kamara 2023. augusztus 7. (hétfő) és 2023 augusztus 25. (péntek) között ügyviteli szünetet tart! Az első telefonos és személyes ügyfélfogadási nap: 2023. augusztus 28. (hétfő). …

Podmaniczky-díjat kapott a halasi építész házaspár

• 2023.07.19.

Kamaránk tagjai Babud László és felesége Babudné Deák Ildikó Podmaniczky - díjban részesültek. Szívből gratulálunk minkettőjüknek! Bővebben olvashatnak ITT:


FIABCI XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat

• 2023.07.18.

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata idén huszonötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

A szervezők célja, hogy az idei  jubileumi pályázat az elmúlt negyed század legsikeresebb ingatlanszakmai eseménye legyen és  a díjátadó gála a szakma igazi ünnepévé válhasson.

Ebből az alkalomból meghívjuk a FIABCI külföldi tagjait és számukra egy kétnapos szakmai programot szervezünk, melynek keretében bemutatjuk a magyarországi legjobb projekeket, a legújabb létesítmények közül a legérdekesebbeket kiválasztva helyszíni ismertetést tartunk.

Az elmúlt 25  év díjazott pályaművei közül online szavazás alapján a különböző kategóriák legjobbjait a díjátadón megjutalmazzuk. Az online szavazás feltételeit májusban fogjuk közzé tenni.

A pályázatot Magyar Építész Kamara és a Területi Kamarák  a kezdetektől fogva támogatták és ez nagymértékben hozzájárult az eddig lebonyolított 24 pályázat sikeréhez.

Az idei pályázat lebonyolításhoz ismételten kérjük az Önök  segítségét.

Az a kérésünk, hogy a pályázatról tájékoztassák a tagjaikat a hírlevelükön, vagy más Önök által használt kommunikácós csatornán keresztül közzétéve a jelen levelünket, a pályázati kiírást és a pályázat történetét és a tavalyi eredmény ismertető kiadvány elektronikus példányát.

 

A FIABCI Hungary idén huszonötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot. Ebből az alkalomból a szervezők szeretnék, ha minél erősebb mezőny venne részt.

A pályázatra az adott létesítmény megvalósításában résztvevők nevezhetnek önállóan, vagy közösen.

Az építészektől nem azt kérjük, hogy feltétlenül önállóan induljanak, hanem azt, hogy ha nem kívánnak önállóan indulni, akkor a beruházókkal és/vagy  kivitelezőkkel együtt. A pályázat szervezői minden segítséget megadnak ahhoz, hogy az érintettek pozitív döntést hozzanak. Amennyiben ilyen közreműködésre van szükség jelezzék és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy pozitív döntés szülessen.

Mint építész tervezők  jól ismerik, hogy milyen beruházások fejeződtek be terveik, vagy építésztársaik terve alapján  2017 január 1. és 2022. december 31. között.

Az a kérésünk, hogy induljanak el a pályázaton, vagy  tegyenek javaslatot arra, hogy mely projekteket hívjuk meg a pályázatra.

A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai  szakmai- és laikus közönségnek,valamint a kiemelkedő alkotások díjazása. A magyar pályázat ezen túlmenően azt a célt is szolgálja, hogy a pályázattal előkészítse és elősegítse azt, hogy a  magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI nemzetközi nívódíj pályázatán.

Az elmúlt 24 alkalommal  a hazai pályázaton több, mint  600 alkotás mutatkozott be az ország minden tájáról és a legjobbak nagy sikerrel vettek részt a hazai eseményt követő  FIABCI World Prix d'Excellence nemzetközi pályázaton, ahol 28 első és 38 második díjat nyertek.  (www.fiabciprix.com )

Mellékelten megküldjük a pályázat kiírását és a pályázat történetét is bemutató XXIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatról készült könyvet elektronikus formában.

A pályázat  támogatói:

Budapesti Építész Kamara

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége

Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület

Lakásvásár Média Csoport

Magyar Építész Kamara és Területi Kamarái

Magyar Építőművész Szövetség

Magyar Ingatlan Szövetség

Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége

Magyar Tájépítészek Szövetsége

Magyar Urbanisztikai Társaság

Online média partner:      Irodakereső.info

Kiemelt média partner: Építészfórum

Idén is  a hagyományoknak megfelelően a hazai  verseny lezárása után a FIABCI Magyar Tagozata segítséget nyújt a pályázóknak abban, hogy minél sikeresebben vegyenek részt a FIABCI World Prix d'Exellence elnevezésű nemzetközi pályázatán, melynek eredményhirdetése 2024. májusában a 73. FIABCI Kongresszus  keretében megrendezésre kerülő gálaesten lesz. A győzteseket a Wall Street Journal, a nemzetközi pályázat médiatámogatója egy egész oldalas ismertető keretében mutatja be.

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj  pályázatra nevezhetik a projekteket mindazok, akik aktívan részt vettek annak létrehozásában (beruházók, kivitelezők, tervezők, üzemeltetők együtt, vagy önállóan).

A hazai pályázaton a nemzetközi verseny feltételeinek megfelelően minden olyan épület, épületegyüttes, közterületi és infrastruktúra fejlesztés részt vehet, amelynek az átadása, vagy használatbavételi engedélye 2017. január 1. után és 2022. december 31-e előtt volt. Több ütemben megépülő fejlesztések esetében a 2022. december 31-i dátum az első ütemre vonatkozik függetlenül attól, hogy a további ütemek építése még nem fejeződött be.

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az építészeti értékek  mellett a projekt megvalósításának műszaki  megoldása, építészeti kvalitása, a kivitelezés minősége, a beruházás gazdaságossága és eredményessége, a környezettudatosság, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a környezetében lakók életkörülményeinek javításához.

Szeretnénk, ha az idei  pályázaton a hagyományoknak megfelelően minél színvonalasabb mezőny indulna.

Az elmúlt 24 alkalommal nagy segítséget kaptunk a Magyar Építész Kamarától és a Területi Kamaráktól  a pályázat feltételeinek megfelelő, kiváló ingatlanfejlesztések azonosításában és a tervezőkkel, beruházókkal, kivitelezőkkel a kapcsolat kialakításában.

Ez alkalommal is kérjük szíves tanácsát, hogy mely létesítmények felelnek meg a pályázat feltételeinek és alkalmasak arra, hogy részt vegyenek a hazai, majd siker esetén a nemzetközi pályázaton.

A pályázat szervezői mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a javasolt fejlesztések beruházói, kivitelezői  a megfelelő információk birtokába kerüljenek, és pozitívan döntsenek a részvételről.

Amennyiben bármilyen kérdés merül fel, kérem  hívjon a 06 /30-730 1111 telefonszámon, vagy keressen e-mailben a gonczil@t-online.hu címen.

További információk www.fiabcimagyarorszag.hu

Kérem, jelezzen vissza e-mailben, hogy megkapta ezt az üzenetet, és hogy számíthatunk-e Önökre!

Üdvözlettel:

GÖNCZI László

Elnök/President

FIABCI Hungary

Vice President of Prix d'Excellence Committee

gonczil@t-online.hu

+36-30-7301111

skype: glmetropol

image.png

FIABCI Hungary

XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat – 2023.

 


Elismerésben részesült Tóthalmi Ferenc

• 2023.07.11.

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház elismeréseket és kitüntetéseket adott át munkatársainak 2023. július 5-én, a magyar egészségügy napja alkalmából.

Tóthalmi Ferenc, kamaránk tagja, a Kórház Műszaki Osztályának építésze az Év Gazdasági Szakembere Díjat kapta. Szívből gratulálunk az elismeréshez!

Fotó: Bús Csaba, baon.hu

Elismerésben részesült Tóthalmi Ferenc

In memoriam Honti Attila

• 2023.06.19.

Honti Attila – ÉLETMŰ
 
… hatszázhetes - győri főiskola – építészképzés – diplomaterv opponencia (első találkozásunk) – család – három gyermek – saját családi ház – Harminczházas Pálinka Város (Tős) – Bösztör – kápolnaépítés – vihar – fürdő – újra Bösztör – kitelepülés – kemencés csülök – Pálinkaház (Tős) – tányéros pálinkafőző – Tőserdei Kultúrművek – rendezvények – hosszú utazás – Gyimesfelsőlok – széphavasi kápolna - Archeológiai központ (Tős) – tetőt áttörő élő fa – koncertek – Árpád kori templomrom élesztése/ébresztése – és mindezek működtetése - bösztöri kápolna fából (Ópusztaszer) - jó barát …
EZ MIND-MIND ATTILA … EMLÉKEZZÜNK RÁ!
 
7.D.
In memoriam Honti Attila

2023 December
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  • Építészfórum
  • Építési jog
  • E-napló
  • ÉTDR
  • Artifex Kiadó Kft.
  • Nemzeti Jogszabálytár
  • Építési megoldások

Kiemelt partnereink

  • Horváth Építőmester Zrt.