Magyarország szép 6.0 – Családi házak – Az Év háza nyertesei 2012-2022 2023.02.16.

Magyarország szép 6.0 – Családi házak – Az Év háza nyertesei 2012-2022

konferencia személyes és online részvétellel

2023. február 16.

MÉK akkreditáció alatt

Budapesten személyesen vagy online követhető konferenciasorozatunk 2023. február 16-án rendhagyó témával folytatódik. Eddig a sorozat fő fókusza olyan itthoni épületek (elsősorban közintézmények, kulturális intézmények, épületek) voltak, amelyek meghatározzák a környezetüket, és a történelmi, illetve az építészeti kultúránkra is nagy hatást gyakorolnak. Ezúttal rendhagyó témában, a családi házak tervezése kerül terítékre és visszatekintő, az elmúlt tíz évet átölelő időszak Év háza díjas családi házak tervezési folyamatát ismerhetik meg a résztvevők az alkotóik tolmácsolásában.

Izgalmas előadások előtt állunk, hiszen a minden igényt kielégítő budai villától az abszolút öko, újrahasznosított, újra felhasznált anyagokból épült, energiahatékony családi ház is bemutatásra kerül, áttekintve hogyan alakultak a trendek, az építtetői igények és hogyan változtak a tervezők elképzelései az ideális otthon megalkotása terén.

Az „Év háza családi házak 2012 - 2022” alcímet viselő február 16-án megrendezésre kerülő újabb „kirándulással” tehát megismerhetünk az elmúlt évekből az Év háza pályázat neves zsűrije által legjobbnak ítélt családi házakat az ország különböző területeiről.

Ásztai Bálint DLA Pro-Architectura díjas építészmérnök, Borbás Péter DLA okleveles építészmérnök, Dénes György Pro Architectura díjas építész, vezető tervező, Dévényi Tamás Prima Primissima Ybl- és Podmaniczky-díjas építész, Fazekas Katalin DLA okleveles építészmérnök, egyetemi adjunktus, Földes László Ybl-, Pro Architectura díjas építész, Gyürki-Kiss Pál okleveles építészmérnök, Jakabfi-Kovács Boglárka építész, Kovács Csaba Ybl-, Pro Architectura díjas építész, vezető tervező, habilitált egyetemi docens, Kovács D. Barna okleveles építészmérnök, egyetemi mestertanár, Lukács Anna okleveles építészmérnök és Vilics Árpád okleveles építészmérnök, vezető tervező mutatják be a díjazott épületeket.

Az esemény hibrid lebonyolítású, a helyszínen és az online térben is várjuk a kollégákat!

Bővebb információ és regisztráció:

https://pr2.buildmarketing.hu/magyarorszag_szep_6_0_ev_haza_kamarai_level_2022_02


Víz, idő, környezet 3.0 – Külföldi kitekintés 2023.01.27.

Víz, idő, környezet 3.0 – Külföldi kitekintés

A fenntarthatóság és a víz, a víz és a szabadidő kapcsolata – az építész szemével

2023. január 27., regisztráció a helyszínen 13:30-tól

Helyszín: BOK Csarnok (1146 Budapest, Dózsa György út 1.)

MÉK akkreditáció alatt

Prof. Dr. Kiss Gyula DLA, egyetemi tanár, szakfejlesztési igazgató, építész szakfelelős (Óbudai Egyetem, Ybl Miklós Építéstudományi Kar), Martinkó József, OCTOGON főszerkesztő, kreatív vezető építészkritikus, designelméleti szakember, Sylvester Ádám DLA prof., okleveles építészmérnök, Szentirmai Tamás DLA, okleveles építészmérnök, egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Építészmérnöki Tanszék tanszékvezetője és Vékony Tamás, okleveles építészmérnök, vezető tervező rendhagyó konferenciánkon nemcsak itthoni, hanem külföldi követendő példákon keresztül szemlézik a fenntarthatóság és a víz, a víz és a szabadidő kapcsolatát az építészetben.
A konferencia védnöke a Budapesti Építész Kamara, a konferenciát Eltér István, a BÉK elnöke nyitja meg.

A szakmai konferencia a 3. Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás építészeknek szóló kísérőrendezvénye kizárólag személyes részvétellel, amelyre a budapesti BOK Csarnokba várjuk a kollégákat.
A részvétel az oktatóknak és a diákoknak ingyenes.

Bővebb információ a programról, részvételi feltételek és regisztráció:

https://pr2.buildmarketing.hu/kamarai_level_viz_ido_kornyezet_konferencia_2023_0


ÉMSZ konferencia Budapesten és Online 2022.12.01.

Minden évben hagyományosan Gödöllőn szervezzük a Regionális Szakmai Napok konferenciasorozatunk utolsó rendezvényét. Az idei évben sajnos nem tudjuk Gödöllőn megrendezni, mivel az egyetem épületeit felújítják, és a korábbi helyszínt, a Művelődés Házát ideiglenesen bezárták. Nem találtunk a városban megfelelő helyszínt, ezért szokásos budapesti helyszínünkön, a Lurdy Konferenciaközpontban szervezzük meg a konferenciát. Aki nem tud személyesen megjelenni, online formában is megtekintheti, elvégezheti a továbbképzést.

Ezt a konferenciát is a BME Épületszerkezettani Tanszék szakmai támogatásával, oktatóinak közreműködésével szervezzük, főként építészek és kivitelezők számára.
Erre a képzésre akkor is érdemes jelentkeznie, ha idén már korábban részt vett a sorozat valamely konferenciáján, mivel a programja eltérő a többi ÉMSZ Regionális Szakmai Napok és tematikus konferenciák előadásaitól.

Időpont: 2022. december 1. csütörtök, 9.00 - 17.00
Helyszín: Lurdy Konferenciaközpont, 5. terem, 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

A képzés előadásai az aktuális kérdésekre kínálnak megoldást, példák bemutatásával, sok hasznos információval építészeknek és gyakorlati szakembereknek. Elismert egyetemi professzorok előadásai és gyártók alkalmazástechnikai ismertetői mellett kivitelezői tapasztalatokat ismerhetnek meg a hallgatók. A helyszínen lehetőséget biztosítunk személyes konzultációra a gyártók képviselőivel a kiállítási standoknál.
Az „Év Tetője 2022 Nívódíj Pályázat” díjazott pályamunkáiról készült kiállítás végig kíséri a sorozatot. 
Fő témák:
- Megbízható tetők, homlokzatok, szigetelések
- Környezettudatos építés, innováció, felújítás. Szakmai szabályok, irányelvek. Megvalósult projektek, jó példák, rossz példák.

MÉK: 3 pont /2021/170

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. REGISZTRÁCIÓ

Amennyiben Ön személyesen szeretne részt venni:
A járványhelyzetet természetesen folyamatosan figyelemmel kísérjük, rendezvényeinket a mindenkor érvényes szabályok betartásával szervezzük.

- Előzetesen regisztráljon a lenti linkre kattintva, válassza ki az RSZN Gödöllő/Budapest - december 1. személyes részvételt.
- Kötelező a reggeli helyszíni regisztráció.
- A továbbképzési igazolásokat a rendezvény végén kizárólag személyesen lehet átvenni.

Amennyiben Ön online szeretné elvégezni a képzést:
A továbbképzés teljesítéséhez szükséges az előzetes regisztráció, és a tesztkérdések megválaszolása és visszaküldése a megjelölt határidőig.

- Regisztráljon a lenti linken keresztül, válassza ki az RSZN Gödöllő/Budapest - december 1. online részvételt.
- A konferenciát élőben közvetítjük.
- A rendezvény előtti nap 14 órakor elküldjük a szakmai továbbképzés elérhetőségét és a tesztkérdéseket.
- A továbbképzési pontigazolás kiállításának feltétele, hogy december 1-én 16.00 óra és december 8-a 24.00 óra között a tesztet kitöltse és visszaküldje. Az előadások anyaga is elérhető lesz eddig az időpontig. A tesztkérdések legalább 75%-át kell helyesen megválaszolnia és sikertelen teszt esetén megismételhető a kitöltés.
- Az igazolásokat a teszt beérkezése után 10 napon belül e-mailben küldjük ki.

 REGISZTRÁCIÓ

Az ÉMSZ szakmai kiadványait a személyesen résztvevők a helyszínen, az online képzést elvégzők 2022. december 1. és december 14. között az RSZN kedvezményt kiválasztva kedvezményesen megvásárolhatják.

SZAKMAI KIADVÁNYOK   

 


Kötelező (jogi) továbbképzés BP 2022.11.30.

Az idei év utolsó tantermi kötelező (jogi) továbbképzése 2022. november 30-án lesz, a FUGA Budapest Építészeti Központban.

Jelentkezés és további információ itt: https://tako.mek.hu/?m=kepzes&f=adatlap&kid=1263

A Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara hátralékkal nem rendelkező tagjai és az önkéntes díjfizető nyilvántartottak 40 % kedvezménnyel vehetnek részt a továbbképzésen.


BIVAK manuális gondolatok és pop-up kiállítás és könyvbemutató Budapesten 2022.11.23.

2022. nov. 23-án szerdán hét órától várják a kedves érdeklődőket a BIVAK Építésziroda pop-up kiállításán és könyvbemutatóján. A könyvet írta és szerkesztette: Vass-Eysen Áron, kamaránk tagja és Máté Tamás
19.30-kor laudációt mond: Magyari Márton festőművész.
Helyszín: Víztorony (Bene Tamás, István Gergely, Máté Tamás és Vass-Eysen Áron közös műterme).
Budapest 3. kerület, Bogdáni út 1-3. (Flashback studio felett, legfelső emelet).

2023 Február
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 
  • Építészfórum
  • Építési jog
  • E-napló
  • ÉTDR
  • Artifex Kiadó Kft.
  • Nemzeti Jogszabálytár
  • Építési megoldások

Kiemelt partnereink

  • Horváth Építőmester Zrt.