Gyászhír

2023. november 4. napján tragikus hirtelenséggel elhunyt Kovács Ferenc okleveles építészmérnök, egykori önkormányzati képviselő, a KDNP kecskeméti szervezeténk elnökségi tagja, Kamaránk köztiszteletben álló tagja.

 

2023. december 16. napján 10:45 órakor a kecskeméti Köztemetőben helyezik örök nyugalomra.

 

Nyugodjon békében!

 

IN MEMORIAM

 

Kovács Ferenc

(1944-2023)

 

 

Fogynak a nagy „Öregek” a Kamarából. Most Kovács Feri hagyott itt bennünket, váratlanul. Magával víve mindazt, amit az építészetről tudott, és még meg akarta osztani Velünk.

Mindig kísérletezett. Emlékszem, kockákat rakott a fűbe különböző konfigurációba, itt találta meg az aktuális munkáinak tömegkompozícióját. Ez a tervezői szemlélet, egyediségre való törekvés munkáin is átjött. Tervezői kreativitását segítette vele született grafikai tudása, szabadkézi rajzaival igazolta tervei átgondoltságát.

Rajzi készségét a műemlékvédelemben is kamatoztatta. Részt vett a Megye, Kecskemét város műemléki hasznosítási felújítási munkáiban. Rajzaival sokszor hívta fel a figyelmet  műemlékeink egyediségére, részleteinek értékére.

Az idő igazolta a választott építészeti felfogását, és képviseletét. A szakma és a beruházók elismerték. Elhivatottságát bizonyítja, hogy építészeti oktatást is vállalt, a Gáspár András Szakipari Középiskola „Építész” osztályának. A szakállas tanár urat diákjai szerették, az éves építészeti táborok népszerűek voltak, érdeklődést felkeltő előadásai vonzották a fiatalokat.

Most, amikor Búcsúzunk Tőled, a közösen megélt történetek gyors, sorjázó egymásutániságát nehéz rendszerbe foglalni. Ezért csak azt tehetjük, hogy Tisztelettel emlékezünk a kollégára, a művelt emberre, aki sok fiatalt indított el az építészet oszlopcsarnoka felé, hogy tovább építsék azt.

Fentről, magasról megnyugvással nézd munkád eredményét. Adjon lelki nyugalmat a Mindenható közelsége, nem hiába dolgoztál!

 

Isten legyen Veled!

 

2023. november 9.

                                                                                                                                                                                                 Bács-Kiskun Vármegyei Építész Kamara Tagsága

Gyászhír

 

 

 

Kapcsolódó dokumentumok:
1. dokumentum

2023 December
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  • Építészfórum
  • Építési jog
  • E-napló
  • ÉTDR
  • Artifex Kiadó Kft.
  • Nemzeti Jogszabálytár
  • Építési megoldások

Kiemelt partnereink

  • Horváth Építőmester Zrt.