FIABCI XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata idén huszonötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

A szervezők célja, hogy az idei  jubileumi pályázat az elmúlt negyed század legsikeresebb ingatlanszakmai eseménye legyen és  a díjátadó gála a szakma igazi ünnepévé válhasson.

Ebből az alkalomból meghívjuk a FIABCI külföldi tagjait és számukra egy kétnapos szakmai programot szervezünk, melynek keretében bemutatjuk a magyarországi legjobb projekeket, a legújabb létesítmények közül a legérdekesebbeket kiválasztva helyszíni ismertetést tartunk.

Az elmúlt 25  év díjazott pályaművei közül online szavazás alapján a különböző kategóriák legjobbjait a díjátadón megjutalmazzuk. Az online szavazás feltételeit májusban fogjuk közzé tenni.

A pályázatot Magyar Építész Kamara és a Területi Kamarák  a kezdetektől fogva támogatták és ez nagymértékben hozzájárult az eddig lebonyolított 24 pályázat sikeréhez.

Az idei pályázat lebonyolításhoz ismételten kérjük az Önök  segítségét.

Az a kérésünk, hogy a pályázatról tájékoztassák a tagjaikat a hírlevelükön, vagy más Önök által használt kommunikácós csatornán keresztül közzétéve a jelen levelünket, a pályázati kiírást és a pályázat történetét és a tavalyi eredmény ismertető kiadvány elektronikus példányát.

 

A FIABCI Hungary idén huszonötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot. Ebből az alkalomból a szervezők szeretnék, ha minél erősebb mezőny venne részt.

A pályázatra az adott létesítmény megvalósításában résztvevők nevezhetnek önállóan, vagy közösen.

Az építészektől nem azt kérjük, hogy feltétlenül önállóan induljanak, hanem azt, hogy ha nem kívánnak önállóan indulni, akkor a beruházókkal és/vagy  kivitelezőkkel együtt. A pályázat szervezői minden segítséget megadnak ahhoz, hogy az érintettek pozitív döntést hozzanak. Amennyiben ilyen közreműködésre van szükség jelezzék és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy pozitív döntés szülessen.

Mint építész tervezők  jól ismerik, hogy milyen beruházások fejeződtek be terveik, vagy építésztársaik terve alapján  2017 január 1. és 2022. december 31. között.

Az a kérésünk, hogy induljanak el a pályázaton, vagy  tegyenek javaslatot arra, hogy mely projekteket hívjuk meg a pályázatra.

A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai  szakmai- és laikus közönségnek,valamint a kiemelkedő alkotások díjazása. A magyar pályázat ezen túlmenően azt a célt is szolgálja, hogy a pályázattal előkészítse és elősegítse azt, hogy a  magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI nemzetközi nívódíj pályázatán.

Az elmúlt 24 alkalommal  a hazai pályázaton több, mint  600 alkotás mutatkozott be az ország minden tájáról és a legjobbak nagy sikerrel vettek részt a hazai eseményt követő  FIABCI World Prix d'Excellence nemzetközi pályázaton, ahol 28 első és 38 második díjat nyertek.  (www.fiabciprix.com )

Mellékelten megküldjük a pályázat kiírását és a pályázat történetét is bemutató XXIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatról készült könyvet elektronikus formában.

A pályázat  támogatói:

Budapesti Építész Kamara

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége

Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület

Lakásvásár Média Csoport

Magyar Építész Kamara és Területi Kamarái

Magyar Építőművész Szövetség

Magyar Ingatlan Szövetség

Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége

Magyar Tájépítészek Szövetsége

Magyar Urbanisztikai Társaság

Online média partner:      Irodakereső.info

Kiemelt média partner: Építészfórum

Idén is  a hagyományoknak megfelelően a hazai  verseny lezárása után a FIABCI Magyar Tagozata segítséget nyújt a pályázóknak abban, hogy minél sikeresebben vegyenek részt a FIABCI World Prix d'Exellence elnevezésű nemzetközi pályázatán, melynek eredményhirdetése 2024. májusában a 73. FIABCI Kongresszus  keretében megrendezésre kerülő gálaesten lesz. A győzteseket a Wall Street Journal, a nemzetközi pályázat médiatámogatója egy egész oldalas ismertető keretében mutatja be.

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj  pályázatra nevezhetik a projekteket mindazok, akik aktívan részt vettek annak létrehozásában (beruházók, kivitelezők, tervezők, üzemeltetők együtt, vagy önállóan).

A hazai pályázaton a nemzetközi verseny feltételeinek megfelelően minden olyan épület, épületegyüttes, közterületi és infrastruktúra fejlesztés részt vehet, amelynek az átadása, vagy használatbavételi engedélye 2017. január 1. után és 2022. december 31-e előtt volt. Több ütemben megépülő fejlesztések esetében a 2022. december 31-i dátum az első ütemre vonatkozik függetlenül attól, hogy a további ütemek építése még nem fejeződött be.

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az építészeti értékek  mellett a projekt megvalósításának műszaki  megoldása, építészeti kvalitása, a kivitelezés minősége, a beruházás gazdaságossága és eredményessége, a környezettudatosság, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a környezetében lakók életkörülményeinek javításához.

Szeretnénk, ha az idei  pályázaton a hagyományoknak megfelelően minél színvonalasabb mezőny indulna.

Az elmúlt 24 alkalommal nagy segítséget kaptunk a Magyar Építész Kamarától és a Területi Kamaráktól  a pályázat feltételeinek megfelelő, kiváló ingatlanfejlesztések azonosításában és a tervezőkkel, beruházókkal, kivitelezőkkel a kapcsolat kialakításában.

Ez alkalommal is kérjük szíves tanácsát, hogy mely létesítmények felelnek meg a pályázat feltételeinek és alkalmasak arra, hogy részt vegyenek a hazai, majd siker esetén a nemzetközi pályázaton.

A pályázat szervezői mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a javasolt fejlesztések beruházói, kivitelezői  a megfelelő információk birtokába kerüljenek, és pozitívan döntsenek a részvételről.

Amennyiben bármilyen kérdés merül fel, kérem  hívjon a 06 /30-730 1111 telefonszámon, vagy keressen e-mailben a gonczil@t-online.hu címen.

További információk www.fiabcimagyarorszag.hu

Kérem, jelezzen vissza e-mailben, hogy megkapta ezt az üzenetet, és hogy számíthatunk-e Önökre!

Üdvözlettel:

GÖNCZI László

Elnök/President

FIABCI Hungary

Vice President of Prix d'Excellence Committee

gonczil@t-online.hu

+36-30-7301111

skype: glmetropol

image.png

FIABCI Hungary

XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat – 2023.

 

2023 Szeptember
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
  • Építészfórum
  • Építési jog
  • E-napló
  • ÉTDR
  • Artifex Kiadó Kft.
  • Nemzeti Jogszabálytár
  • Építési megoldások

Kiemelt partnereink

  • Horváth Építőmester Zrt.