Átadtuk az Építészeti Díjat és a Mende Valér-díjat

A zsűri döntése alapján 2022-ben 3 díjat osztott ki a Kamara 2022. október 27-én Kecskeméten, a Hírös Agórában tartott ünnepségén:

Babinszky Tünde építész a Felsőlajoson megvalósult óvoda bővítéséért, Lepsényi Ákos DLA a bajai kerékpáros pihenő pavilon tervéért, Mérő Máté pedig egy kecskeméti családi ház átalakítása és bővítése tervéért nyerte el Bács-Kiskun Megye Építészeti Díját.

dr. Farkas Gábor DLA éptész 2020-ban alapította a Mende Valér-díjat, melynek célja, hogy segítse a fiatal, tehetséges építészek pályakezdését, megismerését és ismertté válását. 2022-ban a díjat Zengő-Marton Katalin vehette át.

A pályázatra benyújtott munkák tablói 2022. november 4-ig tekinthetők m​eg a Hírös Agóra aulájában.

Az eseményről a hiros.hu és a keol.hu és a Kecskeméti Televízió is beszámolt.

Átadtuk az Építészeti Díjat és a Mende Valér-díjat

Bács-Kiskun Megye Építészeti Díját a Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara Elnöksége alapította.  Célja a megye területén elkészült, kiemelkedő színvonalú, a környezet minőségét javító épületek, környezetalakító munkák elismerése és megismertetése. A benyújtott pályamunkákat 3 tagú zsűri értékelte: Vadász Bence DLA Ybl-díjas építész, az MMA rendes tagja (a zsűri elnöke), Miltenberger Miltényi Miklós Pro Architectura Díjas építész és Jánosi János Ybl Díjas építész, az MMA nem akadémikus tagja.

A díjazott építészek Szemők Zsuzsanna szobrászművész által készített bronz térplasztikát vehették át, illetve egy-egy üvegtáblát, melyek az épületekre hirdethetik majd, hogy az a  az elismerést.

A program része volt még a kecskeméti Városháza épületével kapcsolatos vetítéssel kísért beszélgetés. A témában Katkics Tamás, a Kamara elnöke kérdezte Öveges László főépítészt, Galambos Gábor műszaki ellenőrt és Gyenes Balázst, a kivitelező HÉP Zrt. részéről. 

Fotógaléria


2022 November
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
  • Építészfórum
  • Építési jog
  • E-napló
  • ÉTDR
  • Artifex Kiadó Kft.
  • Nemzeti Jogszabálytár
  • Építési megoldások