In memoriam Letanóczki Gyula

Gyászhír 2020.08.10.

IN MEMORIAM

Letanóczki Gyula

okleveles mérnök

1937-2020

Szomorú szívvel értesítünk benneteket, hogy Letanóczki Gyula statikus tervező mérnök kollégánk, türelemmel viselt, hosszú betegeskedés után visszaadta lelkét Teremtőjének. Gyulát szeretve tiszteltük és nagyon sokat köszönhetünk neki. Hiszen sok évtizedes szakmai pályafutása alatt száznál is több jelentős középület tartószerkezet tervezője volt, túlnyomórészt az egykori Bács-Kiskun Megyei Tervező Vállalatnál.

A vállalat megszűnése után úttörő szerepe volt abban, hogy mi építészek megbarátkozzunk a számítógépes tervezéssel. Ugyanakkor vele megtapasztalhattuk azt is, hogy rendszerváltó korban élni nagyon izgalmas, de rendkívül nehéz is. A nyolcvanas évek végének nagy reményekkel teli, ugyanakkor zűrzavaros időszakában szakmai és morális kiállása iránytű volt a számunkra.

Kollégái, akik szorosan együtt dolgozhattak vele, szakmai elhivatottságáról, önzetlen segítőkészségéről és hitbeli meggyőződéséből eredő, szilárd emberi tartásáról tanúskodnak. Élete során megadatott neki az, ami oly keveseknek: Tengernyi munkája kapcsán olyan mester lehetett, aki építész nemzedékeket taníthatott arra, hogy a korrekt statikai tervezés komplex szemléletet és nagyon is gyakorlatias gondolkodást kíván.

Búcsúztatása 2020. augusztus 14.-én (pénteken) délelőtt 10 órakor lesz a Barátok Templomában. A Szentmisét követően a Templom Urnatemetőjében helyezik végső nyugalomra Gyulát. A Család köszönettel kéri: egy szál virággal történjen a részvétnyilvánítás, valamint a járványügyi szabályokat ( maszk, távolságtartás ) a búcsúztatáson résztvevők tartsák be.

Letanóczki Gyula kollégánk emlékét a szívünkben megőrizzük !

A Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara elnöksége

In memoriam Letanóczki Gyula
2020 Szeptember
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
  • Építészfórum
  • Építési jog
  • E-napló
  • ÉTDR
  • Artifex Kiadó Kft.
  • Nemzeti Jogszabálytár
  • Építési megoldások

Kiemelt partnereink

  • Kingspan