Podmaniczky-díjat kapott Vas Tibor

A Város-és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) 2018. július 12. és 14. között tartotta meg XXXVII. Országos Találkozóját és Szakmai Konferenciáját, ahol a Podmaniczky-díjak átadására is sor került.

A díjakat minden évben mindazon magánszemélyeknek és közösségeknek adják át, akik foglalkozásuktól, munkahelyi kötelezettségüktől függetlenül, vagy azt jelentősen túlteljesítve a legtöbbet tették épített és természeti környezetünk, kulturális örökségünk értékeinek megismertetése, védelme érdekében.

A rangos díjat idén Kamaránk tagja, Vas Tibor is átvehette, melyhez szívből gratulálunk!

Podmaniczky-díjat kapott Vas Tibor

Vas Tibor (építész) kecskeméti építészmérnök, az Építészműhely Kft. ügyvezetője. A nyolcvanas évek elején részt vett a Bács-Kiskun Megyei népi építészeti felmérési munkákban és szerkesztője volt az ezzel kapcsolatban megjelent köteteknek.  Munkáiban mindig fontos szempont az, hogyan tud a múlt építészeti emlékeit megtartva, az épített örökség megvédésével a mai kornak megfelelő épületeket tervezni.

A Kecskeméti Városszépítő Egyesülettel folyamatos szakmai kapcsolatot tart fent, a védett-, és műemlék épületekkel kapcsolatos álláspontunkhoz szakmai támogatást ad. Ilyen közös munka volt többek között a Szentháromság Temető Kálvária terének megújítása, a Rákóczi út rehabilitációs terveinek véleményezése, és a kecskeméti védett épületek számbevétele. Kecskeméten és a dél-alföldi régióban számos műemlék-, és helyi védett épület felújítási munkáinak megtervezése fűződik nevéhez. Ilyen többek között Baján a Városháza felújítása, a Szentháromság tér-, és a bevásároló utca több épületének felújítása, valamint a hajósi volt Érseki Kastély műemlék épületének teljes felújítása.

(forrás: www.vfsz.shp.hu, képek www.hirlevelplusz.hu - Hornyák Emőke, Korponay Balázs)

Vissza a hírekhez

2018.09.17

Fotógaléria


  • Építészfórum
  • Építési jog
  • E-napló
  • ÉTDR
  • Artifex Kiadó Kft.
  • Nemzeti Jogszabálytár
  • Építési megoldások

Partnereink

  • Kingspan