Hírek, aktualitások

Nyári ügyintézési szünet

• 2021.07.15.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatom Önöket, hogy augusztusban ügyintézési szünetet tartunk. Ezen idő alatt ügyfélfogadást nem tartunk, telefonon nem leszünk elérhetőek, de az email üzeneteket nézzük. Szünet utáni első ügyfélfogadási nap: 2020. szeptember 1. (szerda).

Szabó Viktória titkár

Nyári ügyintézési szünet

Év háza pályázat

• 2021.07.20.

Göde Ferenc okleveles építészmérnök, Kamaránk tagja az országos Év háza pályázaton családi ház, kis társasház kategóriában a közönségszavazás nyertese lett Velencén megépült lakóépületével.

A pályázatról bővebben itt olvashatnak, az épületet pedig itt tekinthetik meg.

Szívből gratulálunk!

 

 

Év háza pályázat

Elnökségi ülés

• 2021.07.07.

A Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara Elnöksége 2021.július 13-án tartja következő ülését. A program a tagok számára nyitott, de a részvételi szándék előzetes jelzését kérjük július 12-én hétfőn 12 óráig.

Kapcsolódó dokumentumok:
Meghívó


Budapest Építészeti Nívódíja 2021

• 2021.07.02.

Budapest Főváros Önkormányzata idén is meghirdette Budapest Építészeti Nívódíja 2021 pályázatát, amelynek lebonyolítója a Budapesti Építész Kamara.

 

A  pályázat célja, hogy elősegítse az új értékek teremtését, a hagyományos értékek megőrzését, valamint az építészeti és környezeti kultúra fejlődését. A pályázat kiemelt feladata, hogy elismerje és megismertesse a városképet formáló építészeti alkotásokat, bemutassa az igényesen megtervezett és létrejött alkotásokban résztvevők példaértékű együttműködését a további magas színvonalú, innovatív beruházások ösztönzése érdekében. Cél, hogy a Budapest Építészeti Nívódíja 2021 odaítélésével a legkiemelkedőbb alkotások megkapják a megérdemelt figyelmet és nyilvánosságot.

 

A Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara tagjai között is vannak, akiknek Budapest közigazgatási területén valósult meg alkotása az elmúlt három évben, ezért ajánljuk figyelmükbe a pályázatot.

 

Részletek a pályázat saját honlapján.

 

Budapest Építészeti Nívódíja 2021

Elhunyt Jenei Béla

• 2021.06.28.

IN MEMORIAM

Jenei Béla

(1948-2021)

 

Gyászol az Építész Kamara tagsága. A statikus szakma nagy öregét veszítettük el. Váratlanul, csendben, búcsú szó nélkül léptél a végtelen égi útra.

A megtörténtet nehéz feldolgozni, egyszerre van bennünk a fájdalom, a hiányod érzése, és a magunk félelme.

Oldásként gondoltban sorba vesszük munkáidat, lakó- és középületek sokaságát, műemlékeket, amiket Te statikáztál. A méretezésen túl benne van a kreativitásod, ami segítette az építészt, és vált alkotássá az épület.

Közösségi ember voltál, szeretted a társaságot, okos statikus humorod, szakmai anekdotáid a múltat idézték, de a jövőnek szóltak. A történeteid nevettettek és tanítottak is. Terjesztették a már feledésbe merült szakmai humort, nagy öregek elhíresült mondásait.

Életszereteted, vidámságod őszintén sugárzott belőled, könnyebbé tették a kollégákkal közös munkát, a mindennapok harcát a határidőkkel.

Szenvedélyed volt az utazás, ebben is más voltál. Olyan utakra indultál, ahová turista nem vágyott. Nagy élményként mesélted, hogy a Kilimandzsáró hegy lábánál sikerült megtalálni azt a virágot, amit kerestél, ami csak ott van. Jó ember, kolléga, barát voltál. Hiányod még sokáig érezzük.

Végtelen égi utadon ha kollégával találkozol, mesélj tovább színes földi szakmai életedről, szerezz örömet.

Béla! Isten áldása és óvó szeretete kísérjen a hosszú úton!

Isten Veled.

 

Búcsúztató:

2021. július 2-án pénteken 9.00 órakor a Kecskeméti Evangélikus Templomban (Kecskemét, Arany János u. 1.). Kegyeletünket egyetlen szál virággal rójuk le.


Elhunyt Dr. Szilágyiné Viczai Erzsébet

• 2021.06.22.

In memoriam

Dr. Szilágyiné Viczai Erzsébet

1949. 01. 22.- 2021. 05.08

Erzsébet sok nyomot hagyott magáról Kiskőrösön és környékén, számtalan házat tervezett, végig kísérte a ház elkészültét és együtt örült az építtető családdal az újnak, szépnek.

Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte okleveles építészmérnökként. Az Állami Gazdaság főépítésze volt, majd a Wattay iskolában dolgozott 1987-től 2009-ig. Ez idő alatt több száz tanulót oktatott kőműves, ács, festő és burkoló szakmára. Ebben az időszakban a szakképzés meghatározó személye volt. Számára a tanítás nem csak az elméleti tudás átadása volt, szeretettel nevelte is közben a rábízottakat.

Erzsike kiváló empatikus képességgel rendelkező, kedves ember volt, aki nem csak tanítványaira, de kollégáira, ismerőseire, barátaira is figyelt, együtt érzett velük.

1997. óta a Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara tagja volt. Emlékét megőrizzük.

a Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara tagsága és elnöksége

 


In memoriam Nyilas Gábor

• 2021.06.11.

IN MEMORIAM

Nyilas Gábor

1937-2021

 


Lejáratok 2021-ben

• 2021.06.10.

Kedves Kollégák!

Idei évben nagyon sok a lejáró jogosultság, többségében 2021.12.31. a határidő. Felhívom szíves figyelmüket, hogy sokaknak hiányzik a kötelező és /vagy szakmai továbbképzésük. A névjegyzékben ellenőrizhetik, hogy jogosutlságuk mikor jár le: https://eugyintezes.mekon.hu/index.php?u=nevjegyzek#

Illetve a MÉK e-ügyintézésen keresztül megnézhetik a kamaránál nyilvántartott továbbképzéseiket is: https://eugyintezes.mekon.hu/index.php?u=e-ugyintezes

Saját honlapunkon tájékoztatót találnak a továbbképzésként elfogadható tevékenységkről, de a MÉK honlapján is tájékozódhatnak: https://www.bkmek.hu/tovabbkepzesek/tajekoztato-a-tovabbkepzesi-rendszerrol/https://mek.hu/index.php?link=tovabbkepzes_rendszere

Javasolom, hogy ne hagyják az utolsó napokra a továbbképzési kötelezettség teljesítését. Amennyiben kérdésük van, forduljanak hozzánk bizalommal ügyfélfogadási időben a szokásos elérhetőségeinken:  https://www.bkmek.hu/kapcsolat/

Üdvözlettel:

Szabó Viktória titkár

Lejáratok 2021-ben

Elmarad a taggyűlés

• 2021.05.27.

Tisztelt Kamarai Tagok!

A járvánnyal kapcsolatos intézkedések sajnos továbbra sem teszik lehetővé, hogy a második tervezett dátummal, 2021. június 10-én megtartsuk a tisztújító taggyűlést. Amint változás áll be a szabályozásban, értesítjük Önöket.


2021 Augusztus
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
  • Építészfórum
  • Építési jog
  • E-napló
  • ÉTDR
  • Artifex Kiadó Kft.
  • Nemzeti Jogszabálytár
  • Építési megoldások

Kiemelt partnereink

  • Kingspan